Deserturi

Tarta cu mere si nuci

Bine te-am regasit! 🙂 Ce faci cand ai cateva mere ratacite prin casa? – tarta cu mere, desigur!

Acest desert nu este foarte dulce, gustul merelor nu este acoperit de aroma scortisoarei iar nucile aduc un plus de textura. Este foarte usor de preparat, sper ca pe gustul tau.

Ingrediente crusta:

  • 400 g faina
  • 200 g unt cu minin 80% grasime, rece
  • 100 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • jumatate de lingurita de sare
  • 2 oua

Ingrediente umplutura:

  • 5-6 mere
  • 100 g nuci prajite
  • 1-2 linguri zahar brun
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 galbenus

Mod de preparare :

Faina si untul rece, taiat cubulete, se framanta pana obtinem un amestesc de consistenta nisipului. Eu am framantat cu mainile dar se poate folosi si un robot de bucatarie. Varianta mea, sigur, dureaza mai mult, dar pot spune ca are si un oarecare efect terapeutic. 🙂

O data omogenizat amestecul, putem adauga restul ingredientelor: zahar brun, zahar vanilinat, bicarbonat, scortisoaea, sare si oua. Se ameste usor cu o lingura pana cand se poate framanta cu mana. Nu framantati prea mult, doar cat sa se lege aluatul. Invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru 10-15 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

Prajim nucile apoi le lasam sa se raceasca si ne ocupam de mere. Eu am taiat merele in jumatati apoi in feliute cat de subtiri am putut. Merg la fel de bine taie cubulete. Stropim merele taiate cu zeama de lamaie si adaugam 1-2 linguri de zahar brun.

Daca alegeti mere mai putin dulci, puteti ajusta zantitatea de zahar in functie de gustul vostru.

Revenim la aluat. Indindem aluatul pana obtinem o grosime de jumatate de centimetru si o asezam intr-o tava. Inlaturam aluatul in exces si adaugam o parte din mere, nucile prajite, apoi restul de mere si incercam sa le asezam intr-o maniera estetica.

Cu restul de aluat putem modela diferite forme de decor: impletituri, floricele, frunzulite, etc. Ungem cu 1 galbenus batut si dam la cuptor la foc mediu pentru 40-50 de minute.

Nu este deloc greu de facut iar rezultatul este delicios. Numai bine! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *