Torturi

Tort Cookie Monster

Ce incepe cu litera C, e albastru si mare devorator de biscuiti? Cookie Monster, preferatul celor care au urmarit celebrul serial de televiziune pentru copii ‘Sesame Street” si subiectul decorului pe care vi-l propun de data asta.

Tortul in sine poate avea orice combinatie va place. Eu am folosit reteta de aici la care am inlocuit jeleul cu bucati de fructe proaspete.

Decor:

Crema de branza:

  • 400 g crema de branza la temperatura camerei
  • 200 g unt 82% grasime la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • colorant gel albastru

Ochi si gura:

  • aproximativ 70 g gumpaste (pasta de zahar pentru modelaj)
  • colorant gel negru
  • biscuiti cu ciocolata
  • amidon de porumb
  • scobitori
  • 1 forma rotunda mica pentru decupat pupilele (eu am folosit un dui)
  • 1 forma rotunda pentru decupat gura (eu am folosit un pahar)

Mod de preparare crema de branza:

Intr-un bol incapator mixam untul cu zaharul pudra pana cand zaharul se dizolva complet. Intr-un bol separat se bate crema de branza in care adaugam untul treptat. Nu uitam de esenta de vanilie dupa gust. Eu am pus jumatate de fiola.

Decor:

Folosim o parte din crema de branza pentru a imbraca tortul intr-un strat subtire si dam la frigider pentru 15-20 de minute. Restul de crema o coloram adaugand o cantitate foarte mica de colorant gel albastru, omogenizam apoi mai adaugam dupa nevoie, pana obtinem culoarea pe care o dorim.

Dupa ce primul invelis de crema s-a intarit putin, adaugam inca un strat subtire de crema colorata care are rolul de a masca eventualele goluri care pot aparea cand vom crea blanita monstrului. Dam la rece pentru inca 20-30 de minute timp in care ne ocupam de ochisori si gura.

Din gumpaste am cantarit 2 gogoloaie de cate 25 g pe care le-am modelat cat mai uniform. Pentru gura am folosit in jur de 20 g de gumpaste pe care l-am colorat folosind colorant gel negru. Daca vi se pare ca pasta devine lipicioasa si nu mai puteti lucra cu ea puteti aduga putin amidon dar fara sa exagerati caci acesta va decolora pasta.

Intindem pasta neagra in foaie subtire din care decupam pupilele si gura. Pupilele le lipim cu putina apa. Ne ocupam de gura acum si formam un mic orificiu in care vom aseza o jumatate de biscuit cu ciocolata. Gura se lipeste pe tort direct pe crema. Daca vi se pare ca nu adera suficient de bine puteti umezi cu o pensula pasta de zahar.

Pentru blanita am folosit un dui pentru iarba. S-ar putea sa fie nevoie sa dati tortul la frigider din cand in cand pentru a se fixa blanita pe tort si inca de acum va atentionez ca cea mai grea parte va fi cea din jurul gurii.

Cand am acoperit in intregime tortul cu blanita ne mai ramane doar sa asezam ochisorii si sa fixam o jumatate de biscuit cu scobitori. Cu putina crema se pot creea sprancenele pentru un plus de dimensiune si dam la rece pentru cateva ore.

Va sfatuiesc sa curatati platoul abia dupa ce crema s-a intarit bine-bine. Eu folosesc lama unui cutit mic si apoi un servetel umezit cu apa calda.

Gata monstruletul! Nu-i asa ca e simpatic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *