Deserturi

Braduti din turta dulce

De data aceasta o sa povestesc mai mult despre cum m-am jucat cu turta dulce. M-am gandit cum sa folosesc turta dulce ca decoratiune de brad si tot cu gandul la brad, am ramas la forma de bradut. :)) Singurul lor dezavantaj este ca pot fi destul de grei asa ca e nevoie de crengute zdravene pe care sa ii agatam. Dar asta se mai poate rezolva si din grosimea aluatului in momentul in care decupam formele.

Avem nevoie de:

  • Reteta de turta dulce este aici
  • Bete de scortisoara
  • Sfoara, banda decoratva, etc.
  • Glitter comestibil ,argintiu
  • Colorant alimentar pudra, alb perlat
  • 1 pensula mica

Mod de realizare:

Am intins aluatul de turta dulce astfel incat sa aiba o grosime de 5-6 mm si am decupat cate 5 biscuti de diferite marimi, in forma de stelute si fulgi de zapada.  Am folosit un pai de suc pentru a crea orificiul prin care vom insirui pe sfoara fiecare biscuit. Pentru a desparti fiecare nivel din bradut, am creat bilute pe care le-am aplatizat putin, 4 pentru fiecare bradut. Cu acelas pai de suc, am ingaurit si bilutele.

Am copt separat biscuitii de bilute. Din cauza diferentei mari de dimensine, acestea au timp mai mic de coacere. Astfel vom avea nevoie de 10-9 minute pentru biscuiti  si 5-6 minute pentru bilute.

Mod de asamblare:

Dupa ce s-au racit complet putem incepe montarea bradutilor. Betele de scortisoara le-am taiat in 3 bucati. Banda textila am taiat-o de aproximativ 30 cm. La jumatatea benzii am legat batul de scortisoara, ca baza pentru bradutul nostru, apoi am trecut cu ambele capete ale benzii prin orificiile crate in fiecare bisctuit. Nu uitati sa alternati biscutii cu bilute.

Va puteti ajuta de o scobitoare pentru a trece banda prin fiecare orificiu. Dupa ce am adaugat cel mai bic biscuit, varful bradului, am facut un nod imediat langa biscuit apoi am legat capetele benzii.

Ultimul pas este sa adaugam putina ‘magie’ bradutul. Cu o pensula am adaugat putin colorat alb perlat ca accente de ‘zapada’ iar apoi am presarat glitter.

Gata bradutul! Nu-i asa ca e simpatic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *