Deserturi

Biscuiti Shortbread

Hello dear! Am descoperit biscuitii acestia la Londra, intr-o ceainarie, cand i-am vizitat pe prietenii nostri stabiliti acolo. A fost dragoste la prima degustare. Atat de aromati si delicioasi… pur si simplu se topesc in gura! Intorsi acasa, dar cu gandul tot la ei, am cautat cateva retete si am ramas la aceasta. Sunt foarte usor de facut iar reteta o veti retine usor pentru ca raportul cantitatilor este 1-2-3: 1 parte zahar, 2 parti unt, 3 parti faina. Asta e tot! Haideti ca imi ia mai mult sa va povestesc cum se prepara decat timpul de executie 🙂

Ingrediente:

  • 100 g zahar tos
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • esenta/extract de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul si cernem faina.

Untul se spumeaza cu zaharul si praful de sare cateva minute, pana cand untul se deschide la culoare iar zaharul se dizolva. Adaugam esenta de vanilie dupa gust si incorporam faina cu o spatula. Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 5-10 minute, cat sa se intareasca putin si sa se poata intinde.

Biscuitii se pot forma cu mana libera sau pe un blat infainat se intinde o foaie de aproape 1 cm grosime si se decupeaza cu diverse forme. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai dau la frigider pentru 10 minute apoi direct la cuptorul preincalzit.

Se coc la foc mic pana cand baza biscuitilor se devine putin aurie, in jur de 10-15 min.

Se servesc reci alaturi de o ceasca de ceai sau de cafea. Pofta buna! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *