Deserturi

Mini briose cu morcovi si crema de branza

Multe persoane sunt reticente cand aud ca o prajitura contine morcov dar asta pana gusta…Daca va numarati printre cei reticenti, incercati totusi aceste mini briose cu morcovi si crema de branza. Va asigur ca nu veti regreta si poate veti intra in randul celor care se adora acest desert :). Pentru mine acesta este desertul ideal la orice ora, fiind printre preferatele mele, dar se potriveste de minune dimineata la cafea, langa un ceai sau un pahar de lapte. Haideti sa va povestesc!

Ingrediente:

Aluat (~40 minibriose):

  • 225 g morcov ras fin
  • 135 g zahar tos
  • 275 g faina
  • 5 g praf de copt (1/2 pliculet)
  • 1/2 lingutita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • un praf de sare
  • 100 g nuci
  • 50 g iaurt
  • 2 oua medii
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte

Crema de branza:

  • 200 g crema de branza la temperatura camerei
  • 100 g unt 82% grasime la temperatura camerei
  • 75 g zahar pudra
  • esenta de vanilie

Mod de preparare briose:

Ca de obicei am inceput cu pregatirea ingredientelor astfel:

  1. Ouale, laptele si iaurtul se aduc la temperatura camerei
  2. Nucile se prajesc apoi se toaca marunt
  3. Morcovul se curata si se marunteste cu blenderul sau se da pe razatoare
  4. Cantarim si cernem ingredientele uscate
  5. Pregatim o tava pentru mini briose in care am asezat chese de hartie
  6. Preincalzim cuptorul

Ouale se bat impreuna cu un praf de sare si zaharul tos pana cand devin cremoase iar zaharul s-a dizolvat. Adaugam treptat ulei, iaurt si lapte. In acest moment renuntam la mixer si incorporam morcovul ras folosind un tel. Urmeaza sa adaugam amestecul de ingrediente uscate si nuca.

Aluatul il trasferam in tava pe care am pregatit-o deja si dam la cuptor la foc mediu pana cand trec testul scobitorii. Eu am folosit un pos pentru a portiona briosele mai usor.

Mod de preparare crema de branza:

Intr-un bol incapator mixam untul cu zaharul pudra pana cand zaharul se dizolva complet. Intr-un bol separat se bate crema de branza in care adaugam untul treptat. Nu uitam de esenta de vanilie dupa gust. Eu am pus jumatate de fiola.

Cand briosele s-au racit complet, le-am ornat folosind un dui stea deschisa sau orice dui va place.

Daca v-am convins sa incercati acest desert, va doresc spor la prajiturit si sa-l serviti cu drag!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *